Med hjertet i Tromsø - Tilstede i verden

Gjesteinnlegg fra Viktoria - etter to uker i PRYO

Jeg har nå vært på kulta i to uker i pryo og det er noe jeg aldri vil glemme.

Den 6. mars gikk jeg inn dørene på kulta og ble motatt med et smil. Ida kom gående mot meg sammen med Bente og jeg visste da at dette kom til å bli to gode uker.

Den første dagen fikk jeg en omvisning på huset og jeg fikk hilse på de som kom og gikk. Etter omvisningen skulle jeg være sammen med Nina på kostymen, først skulle vi være nede på kostymelageret. De fleste tenker vell at å brette og henge opp klær er kjedelig, men det er utrolig hvor mye en prat kan lette på humøret.

Den 7. mars var jeg sammen med ida helt på begynnelsen av dagen, og der viste hun meg litt om hvordan det var å jobbe i administrasjonen og hva de gjor. Litt senere ute på ettermidagen skulle det komme ca 40 gamle militærofiserer å ha trening i sirkus. Det var tissue, sjonglering og pyramider og jeg fikk komme å se på og ta litt bilder sammen med Ida. Det var så spennende og noe jeg sikkert aldri vil glemme.

Den 8. mars skule jeg være sammen med Kai på verkstedet, vi var der i ca en halv time fordi det skulle være branninspeksjon. Jeg fikk lov til å sitte å høre på hva som de gjor når de var på inspeksjon og litt hva de så etter, det er informasjon som jeg kommer til å ta med videre. På kvelden skulle det være trening for de i 10-12 års alderen, jeg fikk lov til å være med og være assistent. Gruppen ble delt inn i tre og det var en stasjon med sverdkasse, en med stor trampoline og en med teaterleker. Jeg hadde skrevet ned litt teaterleker på forhånd og det virket som om ungene storkoste seg.

Den 9. og den 16. mars var vi ute på DKS i Straumsbukta/vikran og Kaldfjorden. Torsdag var framføringsdagene for begge forestillingene og jeg skulle være bak scenen og se til at alt skulle gå som det skulle. Begge skolene var utrolig flinke og de satt veldig stor pris på at de har muligheten for å ha DKS.

Den 15. mars var jeg sammen med Johannes på  begynnelsen av dagen, jeg er ikke så veldig flink på sånne tekniske ord, men jeg hjalp med blandt annet å sette de fargete lysarkene på plass og jeg fikk vite hva han gjorde og hvor han jobbet på kulta. Senere på ettermidagen skulle det være teatertrening og det måtte jeg bare være med på, så jeg vise instruktørene noen av mine teaterøvelser og de gjorde det samme.

Nå er det fredag den 17. mars og dette er den siste dagen min her på kulta. Ida har vært utrolig og hun lagde meg en plan på hva jeg skulle gjøre og pga det gjor jeg ikke noe annet enn å glede meg til jeg skulle begynne, hun har også vært så flink å fulgt meg opp disse to ukene. Alle de andre ansatte har en helt fantastisk humor og alle er så åpen for å lære bort og det har jeg satt stor pris på så tusen takk, dere har alle vært med på å gjøre mine to uker på kulta "uforglemmelig"